Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 62 návštěvníků)

jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)

0.0
jablečná přesnídávka (bez pudingu a bez zavařování)

Potřebné ingredience

2kg jablek, 50-60dkg cukru - a to je opravdu vše

Postup přípravy

Jablka očistíme, oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Podlijeme cca 1,5dcl vody a dusíme 30min. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme cukr a ještě 10min povaříme. Plníme horké do sklenic. Nezavařujeme. Dáme jen pod hrubý froté ručník odpočinout. Používáme jako přesnídávku a pokud se jablka nerozmixují, dost se rozvaří samy a zůstanou jen malé kousky - přesnidávku s kousky ovoce pak v zimě používáme na štrúdly nebo línecký koláč. Je to super polotovar :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Archeoložka 21. 2. 2022, 20:38
Super (Y)
tafíci 31. 7. 2016, 16:39
Určitě vyzkouším. (Y)
vlkajda 22. 9. 2014, 11:13
Můžu se zeptat, kolik vám z této dávky vyjde skleniček? :-)
Eerinka 29. 1. 2014, 13:10
Výýýýborná (Y)
bleška 55 6. 9. 2012, 13:44
Ahoj děvčata, chci se s Vámi podělit se svou zkušeností. Loni jsem tuto přesnídávku dělala pro svého vnoučka. Bylo mu šest měsíců. Jako základ byly jablka, ale vždy jsem ještě rozdělila na menší dávky a přidávala jsem banán, broskev nebo jahody. Tak aby přesnídávka nebyla stejná. Horké jsem plnila do malých skleniček, zavíčkovala jsem a dala jsem ještě asi na tři minutky na plný výkon do mikrovlnky. Přesnídávka se nekazila a vnoučkovi chutnala. Cukru jsem dávala jen dle své chuti, tak aby nebylo ani kyselé ani moc sladké. Přeji hezký den babička Janinka (hello) (hello)
saronka 6. 9. 2012, 13:04
Dělala jsem dle vás.. jen bez cukru mám to pro syna 5měsíců. Jak dlouho to vydrží? když to není klasicky zavařené?? můžu takto i zeleninu? Ještě teplé do skleniček a jen zavíčkovat a odstavit???
evicela 31. 7. 2016, 18:20
@saronka dovolím si odpovědět, zeleninu a vše ostatní ale do skleniček dávat ihned vařící a obrátit dnem nahoru a takto nechat vychladnout
Verdaska 20. 8. 2012, 9:08
Irenko díky za receptík :-) :-)to jsem přesně hledala, nechtěla jsem s pudingem :-) :-)je vynikající jen dám příště o kapku méně cukru |:o) |:o)krásný zbytek léta :-) :-)
leeloo2 14. 9. 2011, 8:44
Dobrý den, zní to skvěle, dnes jdu na to. Jen jsem chtěla poprosit, neposlala byste mi recept na ten linecký koláč? Děkuji Markéta : leeloo2@seznam.cz (Y)
RomcaSM 24. 11. 2010, 19:45
Přesnídávka je dobrá, ale mě tedy cca po měsíci zplesnivěla, takže příště radši zavařím :´(.
tince 19. 10. 2009, 22:52
Mužu do přesnidavky přidat take mrkev???A nepokazi se to když není zavařené?? *-)
misiu 9. 11. 2009, 13:43
@tince je mi líto, ale neumím odpovědět, nemám s tím zkušenosti *-)
Lenpod 8. 10. 2009, 17:03
Taky dělám přesnídávku bez pudingu, ale i bez vody a cukru a je moc dobrá (Y)
misiu 12. 10. 2009, 14:14
@Lenpod já ji taky zkoušela bez cukru, ale nějak nám to víc chutná s cukrem, ono se to tak nějak uleží :-). Ale ta vaše bude určitě zdravější. S pudingem už taky nedělám, jen když byly děti malé, připadá mi to zbytečně nadstavované, pokud máte dost ovoce.
Andule 6. 9. 2009, 13:14
(Y) (Y) (Y) (Y) Dnes můj první pokus o přesnídávky a myslím že dopadl super |:o) |:o) |:o) |:o) sestra mě zásobuje ovocem tak to musím spotřebovat ;-) ;-) ;-) mám jen dotaz jestli skleničky otočit a jestli skladovat ve špajz,v lednici- nemáme sklep (L)Andy
misiu 7. 10. 2009, 11:24
@Andule no já je neotáčím,jen nechám odpočinout pod froté ošučkou. a skladuji ve špajzu, vydrží 2 sezony určitě, víc nevím, nám už pak nezbudou :-)
breptulka 17. 7. 2009, 6:54
Dobrý den, myslíte,že to půjde i s borůvky takhle udělat?Nemám zavařovací hrnec a od babičky si ho půjčovat nechci...Děkuji Ala

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie